Bonheiden zoekt handelaars Pop-up Europa

                                   Woensdag 23 maart 2022 om 00:19.            

 


We willen hiermee de werking van de Europese Gemeenschap kenbaarder en toegankelijker maken”, zegt schepen van Lokale Economie Bart Vanmarcke (Open VLD). “In deze periode kunnen inwoners genieten van verschillende activiteiten die in het kader Europa passen. Zo komt de jeugddienst op de proppen met een ludieke zoektocht voor groot en klein.”

Etalages

Handelaars worden warm gemaakt om een stukje etalage ter beschikking te stellen voor een Europees attribuut of foto met een nummer. Dat nummer verwijst naar een vraag. De verschillende vragen vormen de basis van de zoektocht. De winnaars van de zoektocht krijgen een prijs. “Als je wil, mag je vrijblijvend een prijs schenken”, zegt Vanmarcke.

Gedicht

Naast een voorwerp, kan je er ook voor kiezen om een Europees gedicht uit te hangen. Deze gedichten zijn eigenhandig door de lokale Dichters2820 geschreven. Aan handelaars wordt gevraagd in te schrijven voor 25 maart.

 

                                                                                                                                                                               © Erik Van Eycken

 

 

 

 

Wedstrijdje poëzie? Raad wie het gedicht schreef

Bonheiden - 

Naar aanleiding van de Poëzieweek die momenteel loopt, organiseren de bib en Dichters2820 een wedstrijd. Om en rond de bib en het Morrensplein hangen gedichten. U dient te raden wie de dichter is.

 

Erik Van Eycken

Gisteren om 21:44

 

Om het dichterscollectief Dichters2820 bekender te maken, organiseert de groep samen met de bib een originele wedstrijd. Aan de bib en meer verdeeld over het Jacques Morrensplein hangen verschillende gedichten van de hand van de poëten van Dichters2820. “De gedichten zijn versierd met een originele afbeelding op de achtergrond waarvan de naam van de dichter telkens ontbreekt”, zegt André Baeck van Dichters2820. Het centrale thema dit jaar is ‘Natuur’. 

Beweging en poëzie

Zowel de dichters als Marian Van Laken van de Bonheidense bib willen met het initiatief de Bonheidense dichters bekender maken en meer inwoners naar de bib lokken. “Bovendien combineren we beweging met poëzie”, zegt bibliothecaris Marian Van Laken. Deelnemers kunnen in de bib een wedstrijdblad verkrijgen. “De uitdaging bestaat erin om het gedicht te verbinden met de juiste dichter. We weten dat het geen evidente opdracht is, maar mits wat opzoekingswerk denk ik wel dat het moet lukken”, aldus Baeck