Bonheidense dichters en fotografen stellen samen tentoon in ‘t Blikveld: “‘Sprekende tegels’ vertellen gedichten voor slechtzienden”

Antoon Verbeeck 13-09-21, 10:00

 

Fotokring Close-Up en Dichters2820 stellen tot zondag 3 oktober enkele werken tentoon in de foyer van Gemeenschapscentrum ‘t Blikveld in Bonheiden. Onder de naam Expo 2820 in Woord en Beeld worden 27 gedichten gekoppeld aan evenveel foto’s. “De nadruk in deze tentoonstelling ligt op de schoonheid die we kunnen  vinden in onze gemeente. Onder andere Cassenbroek, Mispeldonk, de dreven in domein Zellaer, ‘t Blikveld, het Imeldaziekenhuis en de Dijle komen aan bod.

Alle gedichten en foto’s werden ook gebundeld in een boek”, zegt André Baeck, voorzitter van Dichters2820. “Twee van de gedichten zijn voorzien van een ‘sprekende tegel’. Wanneer je op deze tegel drukt, hoor je de dichter zijn of haar gedicht voorlezen. Klank en intonaties verrijken zo de tekst. Maar het is meer dan een leuk gadget. De suggestie om met de tegels te werken komt van deelnemende dichteres Kathleen Boogmans, die als slechtziende maar al te goed weet dat een gesproken versie belangrijk is. Met haar bedrijfje OMMEZIEN heeft zij nu onderdak gevonden in Predikheren, de geweldige bibliotheek van Mechelen.”

 

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur. Donderdag van 18 tot 20 uur. In het weekend vanaf 11 uur.